Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια σπαγγέτι
1 φιλέτο ψαρονέφρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια
4 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι με μέλι
12 τοματίνια
1 πράσινη πιπεριά
1 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ψαρονέφρι σε κυβάκια, τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια στα 4 και την πράσινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κυβάκια ψαρονέφρι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και πάρει ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το βαλσαμικό ξύδι με μέλι και μόλις γλασάρουν τα κρεμμύδια προσθέτετε την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το μπούκοβο, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με τα σπαγγέτι και το ψαρονέφρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.