Spaghetti από κόκκινες φακές με τόνο και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια spaghetti από κόκκινη φακή Barilla
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 φινόκιο
15 τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τόνο
100 ml λευκό κρασί
120 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και το φινόκιο σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα τρίφτη, τρίβετε στο χοντρό του μέρος το κολοκυθάκι και το καρότο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghetti κόκκινη φακή για 8-9 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν τα spaghetti τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα spaghetti, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, την παρμεζάνα, τον τόνο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

ΤΟΝΟΣ

×