Σουβλάκια κοτόπουλου με ξινόγαλο και μέλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
180 γραμμάρια ξινόγαλο
3 κουταλιές μέλι ελάτου 
3 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μέλι ελάτου μαζί με το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί το μέλι ελάτου.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτετε το ξινόγαλο, ανακατεύετε πολύ καλά και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές, τις προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα ξινόγαλο-μελιού και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Περνάτε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο σε μικρά μεταλλικά καλαμάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα σουβλάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για συνολικά 6-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, χαμηλώνοντας την φωτιά από την μέση του ψησίματος και μετά.
Μόλις γυρίσετε πρώτη φόρα τα σουβλάκια προσθέτετε το βούτυρο, σε μικρά κομμάτια, πάνω στα καλαμάκια κοτόπουλου να λιώσει.

×