Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία σουπιές Pescanova
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
90 γραμμάρια κόκκινο ξύδι
3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το 1/3 από το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις σουπιές για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις σουπιές από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας όλα τα λιπαρά στο τηγάνι.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το ξύδι μαζί με το κλωναράκια δενδρολίβανου και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ξεκινήσει να δένει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα ξεκινάει να δένει, προσθέτετε τις σουπιές, ανακατεύετε καλά, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και σερβίρετε.