Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια ρύζι σουπέ Agrino
3 κολοκυθάκια
3 καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 πράσο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο, τα καρότα και τα κολοκυθάκια στα 4 κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το ρύζι σουπέ και μόλις το ρύζι απορροφήσει το ρύζι τα λιπαρά στοιχεία προσθέτετε αρκετό νερό να σκεπάσει τα υλικά.
Αφήνετε την σούπα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20-15 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.