Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
120 γραμμάρια καλαμπόκι
120 γραμμάρια αρακά
200 γραμμάρια baby πατάτες
400 ml ζωμό κοτόπουλο
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και τις baby πατάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές κοτόπουλο είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε πάλι το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και τις baby πατάτες για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο στο βαθύ τηγάνι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε το καλαμπόκι μαζί με τον αρακά και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
Όταν το chowder είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, και σερβίρετε σε ατομικά, βαθιά πιάτα με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο από πάνω.