Υλικά
Για 2 άτομα
1 φιλέτο φρέσκου σολομού περίπου 600 γραμμάρια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
60 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές πιπέρι μπούκοβο γλυκό
1 κουταλιά σουμάκ
2 κουταλιές πιπέρι καπνιστό γλυκό
2 κουταλιές πιπέρι κόκκινο γλυκό Ουγγαρίας
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πιπεριές τσίλι ροδέλες
2 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε μικρές φέτες
Αλάτι Χαβάης κόκκινο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα μπαχαρικά, το γλυκό μπούκοβο, το σουμάκ, το καπνιστό γλυκό πιπέρι, το κόκκινο γλυκό πιπέρι Ουγγαρίας και το καγιέν και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα 60 ml ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
Καθαρίζετε καλά το φιλέτο του σολομού από τυχόν μικρά κόκαλα και τον ξεπλένετε με κρύο νερό.
Στην συνέχεια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε 2 μακρόστενα κομμάτια.
Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζετε με αλάτι Χαβάης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα φιλέτα του σολομού και τους δίνετε χρώμα από όλες τις πλευρές για συνολικά 1 λεπτό.
Αποσύρετε τα φιλέτα σολομού και τα κρεμμύδια από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψάκι μαζί με τις ροδέλες πιπεριές τσίλι .
Απλώνετε την πάστα με τα μπαχαρικά πάνω στα φιλέτα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο κελσίου για 10-12 λεπτά.