Σολομός ψητός με μέλι, λάιμ, αγγουράκι τουρσί και αποξηραμένο τσίλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές μέλι δάσους κωνοφόρων 
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι τσίλι αποξηραμένο
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα αγγουράκια τουρσί μαζί το φινόκιο, το σκόρδο και τον δυόσμο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το μέλι δάσους κωνοφόρων, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, το αποξηραμένο τσίλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι, με την μεριά της πέτσας πρώτα, και τα ψήνετε συνολικά για 2-3 λεπτά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα φιλέτα σολομού από τηγάνι, τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό μικρό ταψάκι και τα περιχύνετε με το μισό μείγμα λαχανικών.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για άλλα 4-5 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα τοποθετείτε σε ατομικά πιάτα, προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών και σερβίρετε.

×