Υλικά
1 φιλέτο σολομού 800 γραμμάρια
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 κουταλιές κάππαρη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το φιλέτο του σολομού σε ένα μεγάλο πυρέξ και περιχύνετε με το λεμόνι, το αλάτι τον άνηθο, την ζάχαρη και την κάπαρη.
Προσθέτετε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και το σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζετε ένα βάρος.
Αφήνετε το σολομό στο ψυγείο για 16 ώρες.
Στις 7 ώρες τον περιχύνετε με τα υγρά που έχει βγάλει.
Όταν περάσουν οι 16 ώρες τον καθαρίζετε από τα αλάτια και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
Τον σερβίρετε με ζεστά μπλινίς ή με φέτες ψωμιού φρυγανισμένες με λίγο ανάλατο βούτυρο.