Σολομός με κάπαρη και μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
½ ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές κάπαρη
1 κολοκυθάκι
80 ml λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο και όταν λιώσει με ένα κουτάλι βρέχετε τις γλώσσες με το βούτυρο συνεχώς.
Δεν γυρνάτε τα φιλέτα να ψηθούν και από την άλλη, τα ψήνετε βρέχοντας τα συνεχώς με το βούτυρο.
Όταν τα φιλέτα γλώσσας είναι έτοιμα, προσθέτετε την κάπαρη μαζί με το σκόρδο, σβήνετε με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά, λευκά πιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

×