Υλικά
Για 45-50 κουραμπιέδες
350 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι baking powder
3 κουταλιές κονιάκ
125 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
150 γραμμάρια κουβερτούρα
50 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε την κουβερτούρα σε ένα μπολ, σπασμένη σε μικρά κομματάκια και την βάζετε σε μπεν-μαρί να λιώσει.
Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέμας.
Προσθέτετε την βανίλια, το baking powder, το κονιάκ και τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το χτύπημα με το φτερό.
Αφαιρείτε το σύρμα από το μίξερ, τοποθετείτε το φτερό και συνεχίζετε προσθέτοντας κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μαλακό, το οποίο έχετε κοσκινίσει πρώτα.
Ζυμώνετε αρκετή ώρα, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή για να πλάθεται εύκολα.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτετε το κοσκινισμένο κακάο και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί με την υπόλοιπη ζύμη.
Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτή στο μείγμα.
Πλάθετε την ζύμη σε κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά περίπου.
Μόλις τους βγάλετε, τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τους πανάρετε με την άχνη ζάχαρη.
Όταν κρυώσουν, τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με την άχνη ζάχαρη και το κακάο.