Υλικά
Για 4 άτομα
360 γραμμάρια κουβερτούρα 55%
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% Arla
25 γραμμάρια κονιάκ
Για επικάλυψη:
Κακάο
Τρούφα σοκολάτας γάλακτος
Τρούφα λευκής σοκολάτας
Τρούφα πολύχρωμη
Φουντούκια τριμμένα
Φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα τριμμένα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μπεν-μαρί σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με μία μαρίζα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτετε το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό στο υπόλοιπο μείγμα.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω στο μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσει και να πήξει για να μπορείτε να το πλάσετε.
Όταν το μείγμα έχει πήξει το αποσύρετε από το ψυγείο, το πλάθετε σε μικρές στρογγυλές μπουκίτσες, και τις επικαλύπτετε με τα διαφορετικά υλικά, το κακάο, τις διαφορετικές τρούφες και τους ξηρούς καρπούς.
Τοποθετείτε τα τρουφάκια με τις διαφορετικές επικαλύψεις σε μια πιατέλα και σερβίρετε.