Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
100 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια soft Lurpak
Αλεύρι για αλεύρωμα
5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
100 ml ξύδι
100 ml λευκό κρασί
5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Αλευρώνετε καλά όλες τις φέτες από το κιλότο, τα θωρακίζετε έτσι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το soft και μόλις λιώσει σοτάρετε το σκόρδο.
Προσθέτετε σε στρώσεις τις θωρακισμένες φέτες κιλότο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σβήνετε με το ξίδι και το λευκό κρασί και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αναλόγως πόσο παχύ το έχει κόψει ο κρεοπώλης.
Όταν το σοφρίτο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου.