Σμυρνέικα κουλουράκια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 γραμμάρια μπείκιν πάουντερ
1 αυγό
½ δόση βανίλια σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
20 ml κονιάκ
1 γραμμάριο μαστίχα σκόνη
435 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
Για την επάλειψη:
1 κρόκο
1 κουταλιά νερό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να αφρατέψουν αρκετά.
Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Προσθέτουμε την βανίλια μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το κονιάκ και την μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, για περίπου 1 λεπτό.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις το αλεύρι, συνεχίζοντας με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
Αποσύρουμε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την τυλίγετε με μία μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 30 γραμμαρίων, τα πλάθουμε σε κορδόνια, και τα τυλίγουμε δίνοντας το σχήμα ενός τελικού σίγμα.
Σε ένα μπολάκι τοποθετούμε τους κρόκους για την επάλειψη μαζί με τις 2 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα περνάμε με ένα πινέλο καλά με τους κρόκους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

×