Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια συκώτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
120 ml λευκό κρασί
150 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Χυμό από ½ λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Για τις baby πατάτες:
400 γραμμάρια baby πατάτες
60 ml ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις baby πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε στα τέσσερα κατά μήκος.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε κομματάκια, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C για 35-40 λεπτά ανακατεύοντας τις baby πατάτες ιδανικά ανά 10-12 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το συκώτι σε πολύ μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το συκώτι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με τη ψιλοκομμένη ρίγανη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε το ριγανάτο συκώτι μαζί με τις baby πατάτες σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω.