Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες φιλέτο σαρδέλα Αιγαίου Trata on ice
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 φινόκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι μπούκοβο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από ½ λεμόνι
Χυμό από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το βούτυρο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά προσθέτοντας το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, σβήνετε με το χυμό από τα εσπεριδοειδή, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 5-6 λεπτά.
Σβήνετε την φωτιά, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε τον άνηθο μαζί με τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά..
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, στρώνετε τις μισές σαρδέλες και μοιράζετε ισομερώς την γέμιση με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά, τοποθετείτε από πάνω τις υπόλοιπες σαρδέλες και πασπαλίζετε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 200ο C για 5-6 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των σαρδελών.
Σερβίρετε τις παντρεμένες σαρδέλες σε μια πιατέλα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.