Σαραγλί με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 8 άτομα

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
120 γραμμάρια καρύδια
120 γραμμάρια φουντούκι
80 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
Λίγη κανέλα σκόνη
Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
1 βανίλια
250 γραμμάρια βούτυρο clarifie
Για το σιρόπι:
400 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια γλυκόζη
Φλούδες από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι, την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη, τις φλοίδες από 1 λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 4-5 λεπτά.
Αποσύρετε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο σε πολύ σιγανή φωτιά να λιώσει.
Μόλις λιώσει το αφήνεται λίγο να ηρεμήσει και χωρίζετε προσεχτικά το καθαρό λιπαρό στοιχείο από την πρωτεΐνη, την λευκή ουσία που είναι βρίσκετε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Αυτό το βούτυρο λέγεται clarifie.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα καρύδια και τα φουντούκια και τα χτυπάτε μέχρι να σπάσουν αρκετά καλά, χωρίς να είναι εντελώς σκόνη.
Τοποθετείτε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ, προσθέτετε την τριμμένη κουβερτούρα, την βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο τοποθετείτε ένα φύλλο κρούστας, τοποθετείτε τον μικρό πλάστη στα ¾ του φύλλου, γυρνάτε το φύλλο προς τα μέσα, πασπαλίζετε με το μείγμα των ξηρών καρπών και περιχύνετε με το βούτυρο clarifie.
Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, πιέζετε τις 2 μεριές προς τα μέσα, το αφαιρείτε από το μικρό πλάστη και το τοποθετείτε στο ταψί.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί και βουτυρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο clarifie.
Ψήνετε τα σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά.
Όταν τα σαραγλί είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και περιχύνετε τα ζεστά σαραγλί με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνετε τα σαραγλί να πιούν το σιρόπι και σερβίρετε σε μικρά ατομικά πιατάκια με λίγη φρεσκοτριμμένη κανέλα από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΚΛΑΣΙΚΟ

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

×