Υλικά
Για 8 άτομα
10 φύλλα κρούστας
120 γραμμάρια αμύγδαλο με φλούδα ψιλοκομμένο
120 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
Λίγη κανέλα σκόνη
Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
1 βανίλια
250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak clarifie λιωμένο
Για το σιρόπι:
250 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια μέλι πορτοκαλιάς Μελίτιμον
300 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια γλυκόζη
Φλούδες από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο σε σιγανή φωτιά να λιώσει.
Μόλις λιώσει το αφήνεται λίγο να ηρεμήσει και χωρίζετε προσεχτικά το καθαρό λιπαρό στοιχείο από την πρωτεΐνη, την λευκή ουσία που είναι βρίσκετε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Αυτό το βούτυρο λέγεται clarifie.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα αμύγδαλα μαζί με τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι να σπάσουν αρκετά καλά, χωρίς να είναι εντελώς σκόνη.
Τοποθετείτε τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, προσθέτετε την βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι, την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη, το μέλι πορτοκαλιάς και φλούδες από 1 λεμόνι.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά.
Σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο τοποθετείτε ένα φύλλο κρούστας, τοποθετείτε τον μικρό πλάστη στα ¾ του φύλλου, γυρνάτε το φύλλο προς τα μέσα, πασπαλίζετε με το μείγμα των ξηρών καρπών και περιχύνετε με το βούτυρο clarifie.
Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, πιέζετε τις 2 μεριές προς τα μέσα, το αφαιρείτε από το μικρό πλάστη και το τοποθετείτε στο ταψί.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί και βουτυρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο clarifie.
Ψήνετε τα σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 155ο κελσίου στον αέρα για περίπου 35-40 λεπτά.
Όταν τα σαραγλί είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και περιχύνετε τα ζεστά σαραγλί με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνετε τα σαραγλί να πιουν το σιρόπι και σερβίρετε σε μικρά ατομικά πιατάκια με λίγη φρεσκοτριμμένη κανέλα από πάνω.