Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια τοματίνια
Για το dressing γιαουρτιου:
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
50 ml γάλα πλήρες
70 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το κοφτό μακαρονάκι μέχρι να είναι al dente.
Όταν το κοφτό μακαρονάκι είναι έτοιμο, το σουρώνετε, το κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, τη πράσινη, την κίτρινη και την Φλωρίνης σε κυβάκια, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου για 4-5 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε στο μπολ με το κοφτό μακαρονάκι μαζί με τις πολύχρωμες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τοματίνια.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing γιαουρτιού, το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Περιχύνετε το dressing στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μία σαλατιέρα στο κέντρο του τραπεζιού.