Σαλάτα με ρεβίθια, κινόα, λαχανικά και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

600 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
60 γραμμάρια κινόα άσπρη
60 γραμμάρια κινόα κόκκινη
250 γραμμάρια πολύχρωμα τοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρό αγγουράκι
3 ραπανάκια
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
40 ml ελαιόλαδο
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε την λευκή και την κόκκινη κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε την λευκή και την κόκκινη κινόα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει και να καλύψει την κινόα περίπου 2 δάχτυλα και την βράζετε για 9-10 λεπτά.
Όση ώρα βράζει η κινόα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια τα λαχανικά, τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το αγγουράκι, ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά και με ένα μαντολίνο κόβετε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα ρεβίθια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σουρώνετε την κινόα, την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, την προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε την σαλάτα με μικρά γυάλινα βαζάκια κάνοντας ενδιάμεσα 2-3 στρώσεις με φρέσκο τυρί κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΙΝΟΑ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ

×