Σαλάτα πέννες με baby σπανάκι, baby ρόκα, τοματίνια και πέστο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    10-11'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
30 πολύχρωμα τοματίνια κομμένα στα 4
100 γραμμάρια baby σπανάκι Φρεσκούλης
100 γραμμάρια baby ρόκα Φρεσκούλης
Για το πέστο:
6 κλωνάρια βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
140 ml ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 10-11 λεπτά μέχρι να είναι al dente, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το πέστο, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πέστο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πέννες, το baby σπανάκι και την baby ρόκα.
Περιχύνετε με το πέστο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×