Υλικά
Για 4 άτομα
6 μέτρια παντζάρια καθαρισμένα
120 ml ελαιόλαδο
80 ml κρέμα βαλσαμικού σύκο
30 τοματίνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γραμμάρια baby ρόκα
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι
120 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε καλά τα παντζάρια και με ένα τρίφτη, στο χοντρό του μέρος, τα τρίβετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε 80 ml ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού σύκο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αφήνετε τα παντζάρια να μαριναριστούν σκεπασμένα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Όση ώρα μαρινάρονται τα παντζάρια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 4, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε την baby ρόκα, την λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη σαλατιέρα το τριμμένο μαριναρισμένο παντζάρι, τα τοματίνια από πάνω και τέλος διάσπαρτες κουταλιές με το κατίκι Δομοκού.