Σαλάτα με μαυρομάτικα, λαχανικά και βαλσαμικό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
200 γραμμάρια τοματίνια
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό Kalamata Papadimitriou
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το dressing:
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια ξύδι βαλσαμικό Kalamata Papadimitriou
3 κουταλιές πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα μαυρομάτικα για 30-35 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν τα μαυρομάτικα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, να ξεκινήσουν να μελώνουν, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε τις πιπεριές με το ξύδι βαλσαμικό, συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γλασάρουν οι πιπεριές, τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσαμικό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Όταν τα μαυρομάτικα είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό, τα τοποθετείτε στο μπολ με τις πιπεριές, προσθέτετε τα τοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΥΓΙΕΙΝΟ

×