Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία κλασική πράσινη σαλάτα
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
20 τοματίνια
150 γραμμάρια καλαμπόκι
80 γραμμάρια γραβιέρα σε φλοίδες
Για το dressing μήλου:
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια λευκή κρέμα βαλσαμικού
10 γραμμάρια λευκό ξύδι
1 κουταλιά μέλι
1 πράσινο μήλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε φιλετάκια και τα τοματίνια σε τέταρτα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Περιχύνετε τα φιλετάκια κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το λευκό ξύδι, το μέλι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ την κλασική σαλάτα, τα τοματίνια, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο, περιχύνετε με το dressing πράσινο μήλο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τις φλοίδες γραβιέρας από πάνω.