Υλικά
125 γραμμάρια baby ρόκα
30 γραμμάρια φυλλαράκια μαϊντανού
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό από την καρδιά του φιλέτου
2 αβοκάντο κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
60 ml χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά την ρόκα και τα φυλλαράκια του μαϊντανού και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε χοντρές φέτες και το περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε την ρόκα και τον μαϊντανό καθώς και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Προσθέτετε επίσης και τον σολομό κομμένο σε φέτες μισού εκατοστού.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε δύο κουταλιές χυμό λεμονιού και προσθέτετε το μέλι για να λιώσει.
Μόλις το μείγμα χυμού και μελιού κρυώσει το προσθέτετε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μαζί με την μουστάρδα και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Περιχύνετε και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια και όλο το μείγμα το περιχύνετε στην σαλάτα.
Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας το αβοκάντο λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε βαθιά μπολ.