Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια φακές ψιλές Agrino
20 τοματίνια
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
30 γραμμάρια baby ρόκα
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τις φακές και τις βράζετε για περίπου 35-40 λεπτά.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια, το αγγούρι, το κολοκυθάκι και το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μπολ με τις φακές μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ την σαλάτα.