Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια baby leaves
2 φινόκια
Χυμό από 1 μανταρίνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
100 γραμμάρια φλοίδες γραβιέρας
120 γραμμάρια ρόδι
120 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροσπασμένα
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
12 γάμπαρες Αργεντινής Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το dressing ροδιού:
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικού
60 γραμμάρια χυμό ρόδι
1 κουταλιές μέλι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φινόκια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τις φέτες φοινόκιο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα από το βούτυρο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το χυμό μανταρινιού και πορτοκαλιού, προσθέτετε το μέλι και το αφήνετε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να γλασάρει.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσαμικό, το χυμό ρόδι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την γάμπαρη για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves, το σοταρισμένο φινόκιο, τις φλοίδες γραβιέρας, το ρόδι, τα αμύγδαλα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε ατομικά μπολ με την σοταρισμένη γάμπαρη από πάνω και λίγο από το dressing.