Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια ρύζι parboiled
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
100 γραμμάρια καλαμπόκι
20 τοματίνια
120 γραμμάρια φέτα
80 ml λευκό κρασί
80 ml ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών και βράζετε το ρύζι parboiled για 18-20 λεπτά.
Όση ώρα βράζει το ρύζι, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα τοματίνια στην μέση, το λουκάνικο στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες και τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο.
Τοποθετείτε το Tefal Unlimited Wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το wok και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το Tefal Unlimited Wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά και το καρότο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το καλαμπόκι μαζί με τα τοματίνια, το σοταρισμένο λουκάνικο, το ρύζι σουρωμένο και τον ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.