Υλικά
Για 4 άτομα
1 ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης
1½ κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια
Χυμό από ½ λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 ρόδι καθαρισμένο
4 κλαδάκια δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το ξύσμα και τον χυμό από το 1 πορτοκάλι μαζί με την μαύρη ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει λίγο το μείγμα.
Τοποθετείτε το ρόλο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ, με ένα πινέλο το περνάτε με το μείγμα πορτοκαλιού ζάχαρης και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα τοποθετείτε περιμετρικά του ρολού κοτόπουλο.
Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό από τα υπόλοιπα πορτοκάλια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα 2 κλαδάκια δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 60-65 λεπτά.
Στα τελευταία 15 λεπτά αποσύρετε το πυρέξ από τον φούρνο, προσθέτετε το ρόδι και το υπόλοιπο δενδρολίβανο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο το ρολό κοτόπουλο και οι πατάτες.
Όταν το ρολό κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.