Υλικά
Για 4 άτομα
1 ρολό κοτόπουλο gluten free Αγγελάκης
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
40 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια κρεμμύδι
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές πετιμέζι
1 σκελίδα σκόρδο
60 γραμμάρια κονιάκ
350 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
400 γραμμάρια γλυκοπατάτες καθαρισμένες
150 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
25 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
70 ml κρέμα γάλακτος Arla
Για τα κάστανα:
10 κάστανα βρασμένα
2 κουταλιές ξανθές σταφίδες
2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
4 αποξηραμένα βερίκοκα
50 ml ρακόμελο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας κόβετε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες στα 4 και μετά σε μικρές φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε 100 ml νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο βούτυρο, σκεπάζετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το βούτυρο μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα πρες πουρέ λιώνετε τις πατάτες μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα 40 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο, και σβήνετε με το κονιάκ.
Μόλις εξατμιστεί το κονιάκ προσθέτετε το πετιμέζι μαζί με το ξύσμα και το χυμό λάιμ και τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύετε μέχρι να πάρει μία βράση και αποσύρετε από την φωτιά.
Τοποθετείτε το ρολό κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνετε με την σάλτσα του τηγανιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κάστανα σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα αποξηραμένα βερίκοκα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε τα κάστανα μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα, τα βερίκοκα, τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το ρακόμελο και μόλις γλασάρει αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Όταν το ρολό κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε το δίχτυ και το κόβετε σε φέτες.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον πουρέ γλυκοπατάτας, από πάνω το ρολό κοτόπουλο, την σάλτσα του κοτόπουλου και τέλος τα σοταρισμένα κάστανα.