Ρολό μπακαλιάρου με πράσα και pesto

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία ρολό φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσα
350 γραμμάρια λευκά φασόλια
1 κουταλιά αλεύρι
120 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό λαχανικών
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το pesto βασιλικού:
6 κλωνάρια βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
150 ml ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι
80 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό από βραδύς για να μουλιάσουν καλά.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε για 25-30 λεπτά τα λευκά φασόλια.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σε χοντρές φέτες τα πράσα.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα πράσα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τα λευκά φασόλια μαζί με τον ζωμό λαχανικών, τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Όση ώρα βράζει το φαγητό, τοποθετείτε σε ένα multi όλα τα υλικά για το pesto βασιλικού, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την υφή pesto.
Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμο σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα πράσα με τα φασόλια και τον μπακαλιάρο και περιχύνετε με 2-3 κουταλιές από το pesto βασιλικού.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

ΠΡΑΣΟ

ΦΑΣΟΛΙΑ

×