Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
400 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
300 γραμμάρια ποικιλία φρέσκων μανιταριών
200 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
80 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο Arla
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την ποικιλία φρέσκων μανιταριών σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα μανιτάρια από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμες τις τοποθετείτε στο μπολ με τα μανιτάρια και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το αρμπόριο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο σιγά-σιγά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά και να μαγειρευτεί.
Μόλις το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, το τριμμένο ρεγκάτο, το υπόλοιπο βούτυρο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει το ριζότο.
Σερβίρετε το ριζότο σε βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.