Υλικά
Για 4 άτομα
120 γραμμάρια ρύζι γλασέ
500 ml γάλα
2 κρόκοι αυγού
20 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές κρέμα μελιού
1 πρέζα αλάτι
1 φρέσκια βανίλια
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
15 φράουλες ψιλοκομμένες
Για την σάλτσα φράουλας:
250 γραμμάρια φράουλες
2 κουταλιές μέλι ανθέων
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε νερό και μία πρέζα αλάτι.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
Σουρώνετε το ρύζι και το ξαναβάζετε στο ίδιο κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και την βανίλια.
Κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος, αφαιρείτε τα σπόρια της βανίλιας και τα προσθέτετε μαζί με το stick βανίλιας μέσα στο κατσαρολάκι με το ρύζι και το γάλα.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνετε το ρύζι να βράσει για άλλα 10-12 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα μελιού μαζί με τους κρόκους και με ένα σύρμα τους χτυπάτε μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν.
Αποσύρετε το ρύζι από την φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά τα υγρά του στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας έντονα και συνεχόμενα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
Μόλις οι κρόκοι έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με το ρύζι, τοποθετείτε πάλι το περιεχόμενο του μπολ στο κατσαρολάκι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο το απλώνετε σε ένα ταψάκι,, αφαιρείτε το stick βανίλιας, το σκεπάζετε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω στο ρυζόγαλο και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όση ώρα κρυώνει το ρυζόγαλο σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για την σάλτσα φράουλας, τις φράουλες, το μέλι ανθέων και την μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία ρευστή σάλτσα.
Όταν το ρυζόγαλο κρυώσει προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε σε μικρά, ατομικά ποτήρια λίγη σάλτσα φράουλας, ρυζόγαλο μέχρι την μέση του ποτηριού, λίγη σάλτσα φράουλας ακόμα, ρυζόγαλο μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και τέλος τοποθετείτε τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Τοποθετείτε τα ποτήρια με το ρυζόγαλο στο ψυγείο να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.