Ρύζι μπασμάτι με γαρίδες, τοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

360 γραμμάρια ρύζι basmati Agrino
1 κύβο λαχανικών
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό μικρά τοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλιά ζάχαρη
20 μικρές γαρίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 λίτρα νερό προσθέτετε το κύβο λαχανικών,βράζετε το ρύζι basmati και μόλις είναι έτοιμο το σουρώνετε σε λεπτό σουρωτήρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τις γαρίδες, μαζί με τοματίνια,πασπαλίζετε με την ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε το basmati, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο,αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε μικρά πορσελάνινα μπολάκια 

×