Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια φινόκιο
250 γραμμάρια σελινόριζα
250 γραμμάρια ρέβα
250 γραμμάρια καρότα
250 γραμμάρια baby πατάτες
3 κουταλιές κάρυ Μαντράς
400 γραμμάρια φακές βρασμένες
2 κουταλιές βούτυρο
2-3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένη πιπεράτα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε καλά όλες τις ρίζες και ξεφλουδίζετε τη σελινόριζα, την ρέβα και τα καρότα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις ρίζες σε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος ζαριού, ομοιογενή μεταξύ τους και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, τις 2 κουταλιές κάρυ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε ζωηρά με τα χέρια σας να αλατιστούν καλά όλα τα κομμάτια.
Τοποθετείτε τις ρίζες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις στρώνετε καλά και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε τις ρίζες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βάζετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε στο βούτυρο το υπόλοιπο κάρυ, ανακατεύετε καλά και σοτάρετε τις φακές για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι ρίζες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, το χοντροκομμένο κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένη πιπεράτα και ανακατεύετε καλά.