Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια rigatoni Barilla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
1 μικρή μελιτζάνα
16 λιαστές τομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml μαυροδάφνη
400 γραμμάρια σάλτσα olive Barilla
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τις λιαστές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα rigatoni.
Όση ώρα βράζουν τα rigatoni, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο και τις λιαστές τομάτες για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με την μαυροδάφνη, και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε και την σάλτσα olive μαζί με τα rigatoni και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα,
Σερβίρετε τα rigatoni σε ατομικά, μεγάλα πιάτα την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.