Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια rigatoni Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
250 γραμμάρια απάκι
80 ml λευκό κρασί
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια σάλτσα Basilico Barilla
40 γραμμάρια baby ρόκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το απάκι σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα rigatoni μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα rigatoni, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το απάκι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να αφήσει όλα τα λιπαρά του.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την σάλτσα basilico μαζί με την φέτα και τα rigatoni και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρόναδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με την baby ρόκα από πάνω.