Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό rib eye από μοσχίδα Μπούμπας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 πράσινες καυτερές πιπεριές κέρατο
2 τομάτες
Για την αλευρόπιτα:
3 κολοκυθάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
65 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 αυγά
130 γραμμάρια γάλα
290 γραμμάρια νερό
320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια χοντροσπασμένη φέτα
Εκτέλεση
Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζετε με αλάτι, τα ανακατεύετε καλά και τα στύβετε με τα χέρια σας να φύγει η περιττή υγρασία από τα κολοκυθάκια.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανάβετε το BBQ σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τοποθετείτε ένα ρηχό ταψί διαμέτρου 45-50 εκατοστών μαζί με τα 50 γραμμάρια βούτυρο και το ελαιόλαδο να λιώσει και να ζεσταθεί καλά.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε ελαφρώς το κολοκυθάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτετε το γάλα και προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά εναλλάξ με το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός.
Αποσύρετε το ταψί από το BBQ, αδειάζετε το περιεχόμενο του ταψιού στο χυλό, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα πάλι στο ταψί, χοντροτρίβετε από πάνω την φέτα και με ένα κουταλάκι τοποθετείτε διάσπαρτα το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω.
Τοποθετείτε πάλι το ταψί στο BBQ και αφήνετε την αλευρόπιτα να ψηθεί για 20 λεπτά.
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά τοποθετείτε μία σχάρα κάτω από το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-12 λεπτά.
Τοποθετείτε το rib eye σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε φέτες ίσου πάχους.
Περνάτε τις φέτες rib eye με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνετε στο BBQ μαζί με τις καυτερές πιπεριές κέρατο και τις τομάτες κομμένες στην μέση.
Όταν το rib eye είναι έτοιμο το αποσύρετε από το BBQ και το σερβίρετε μαζί με την αλευρόπιτα, τις καυτερές πιπεριές και τις τομάτες από πάνω.