Υλικά
Για 4 άτομα
½ κιλό ρεβίθια
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια τοματίνια
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 καρότα
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τα ρεβίθια, από βραδύς, σε κρύο νερό για όλο το βράδυ έτσι ώστε να φουσκώσουν και τα βράζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα για 40-45 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το πράσο και το σκόρδο.
Βάζετε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο, τα καρότα και τα μήλα.
Προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με την μαύρη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την αφήνετε να πάρει μία βράση.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζετε τα βρασμένα ρεβίθια, προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.