Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια ρεβίθια
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
120 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
150 ml ζωμό λαχανικών
1 μαρούλι
600 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
¼ ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με το 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών, βράζετε τα ρεβίθια για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν καλά, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου.
Προσθέτετε το σπανάκι μαζί με τα τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά μέχρι να ξεπαγώσει το σπανάκι.
Μόλις είναι έτοιμο το σπανάκι προσθέτετε το μαρούλι μαζί με τα ρεβίθια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά και να δέσει το φαγητό.
Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με τον μαϊντανό, το μυρώνι, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.