Υλικά
Για 6 άτομα
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
310 γραμμάρια νερό
14 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το νερό, ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο για 3 λεπτά και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά μέσα στον κάδο.
Προσθέτουμε την φρέσκια μαγιά σπασμένη με τα χέρια μας και ζυμώνουμε για άλλα 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 3 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
Αποσύρουμε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετούμε σε ένα καθαρό πάγκο και σχηματίζουμε ένα καρβέλι.
Αφήνουμε το καρβέλι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες, σκεπασμένο με μία νωπή καθαρή πετσέτα.
Μετά τις 2 ώρες χτυπάμε με τα χέρια μας την ζύμη, σε όλη της την επιφάνεια, να ξεφουσκώσει και να πέσει, σχηματίζουμε πάλι ένα καρβέλι, το σκεπάζολυμε με μία νωπή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλες 2 ώρες.
Μόλις περάσουν οι 2 ώρες ξαναχτυπάμε το ζυμάρι, το τοποθετούμε σε μία γάστρα και το σκεπάζουμε πάλι με νωπή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για τελευταία φορά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, κάνετε με ένα ψαλίδι 5-6 ψαλιδιές στο καρβέλι, το ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 70-75 λεπτά.
Όταν το ψωμί είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.