Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες χταπόδι πλοκάμι Pescanova
3 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
Για την μαρινάδα του χταποδιού:
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
70 γραμμάρια λευκό ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα της γάμπαρης:
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 chili πιπεριές
100 ml ούζο
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε την γάμπαρη αφαιρώντας το κέλυφος στο σώμα και το εντεράκι της γάμπαρης στην ράχη της, αφήνοντας το κεφάλι της ανέπαφο.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε πρώτα τα πλοκάμια του χταποδιού να ψηθούν για 30-35 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όση ώρα ψήνετε το χταπόδι ετοιμάζετε την μαρινάδα του και την σάλτσα για την γάμπαρη.
Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το σκόρδο, την ρίγανη και το δενδρολίβανο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε και την γάμπαρη στο BBQ και τις ψήνετε για 2-2½ λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για την σάλτσα της γάμπαρης σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τις chili πιπεριές, τον βασιλικό και τον δυόσμο.
Στο μάτι γκαζιού του BBQ τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε ελαφρώς τις πιπεριές chili, σβήνετε με το ούζο, βάζετε φωτιά και μόλις σβήσει αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τον βασιλικό, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε το χταπόδι και την γάμπαρη από το BBQ, κόβετε το χταπόδι σε φέτες και το τοποθετείτε μέσα στην μαρινάδα του και απλώνετε την γάμπαρη σε ένα ξύλο κοπής και την περιχύνετε με την σάλτσα της.