Ψαρονέφρι στο τηγάνι με σοταρισμένα μήλα, μπέϊκον και μαυροδάφνη

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα ψαρονέφρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
140 ml μαυροδάφνη
2 κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια
2 πράσινα μήλα κομμένα σε κυβάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένo
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα 2 φιλέτα ψαρονέφρι και προσθέτετε την μαυροδάφνη, την κανέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Στραγγίζετε τα φιλέτα από την μαρινάδα, χωρίς να την πετάξετε και τα θωρακίζετε καλά από όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με την μαρινάδα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα φιλέτα ψαρονέφρι να μαγειρευτούν γυρνώντας συχνά.
Τοποθετείτε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μπέικον για 1-2 λεπτά να βγάλει και αυτό τα λιπαρά του και προσθέτετε τα μήλα.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μελώσουν τα μήλα, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον κόλιανδρο, και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το ψαρονέφρι με τα σοταρισμένα μήλα και το μπέϊκον.

×