Υλικά
2 φιλέτα ψαρονέφρι
4 σύκα κομμένα στα τέσσερα
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με σύκο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα
Λίγα φύλλα φρέσκο μυρώνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα ψαρονέφρι σε φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τα κομμάτια ψαρονέφρι καλά και από τις 2 μεριές.
Χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε το ψαρονέφρι για 6-7 λεπτά γυρνώντας τα κομμάτια συχνά.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κομμένα σύκα για 30-40 δευτερόλεπτά και τα αφαιρείτε από το τηγάνι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί να πάρει τα γλάσα από το τηγάνι και προσθέτετε την κρέμα βαλσαμικού ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η μουστάρδα.
Μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε πάλι μέσα τα κομμάτια ψαρονέφρι και τα σύκα, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με τα φυλλαράκια από το μυρώνι και σερβίρετε.