Ψαρονέφρι γεμιστό με λαχανικά και σάλτσα βουτύρου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΜΕΤΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 φιλέτα ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια σαλάμι αέρος Ελληνικό Εν Ελλάδι Creta Farms
200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί κομμένο σε μπαστουνάκια
Για την γαρνιτούρα:
15 baby πατάτες
2 πράσα
2 καρότα
400 γραμμάρια ζαμπόν ψητό Gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
150 ml ζωμό λαχανικών
Για την σάλτσα:
2 κουταλιές νερό
250 γραμμάρια βούτυρο σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 6 κατά μήκος, τα πράσα σε χοντρές φέτες, τα καρότα σε διαγώνιες φέτες και το ψητό ζαμπόν σε μεγάλους κύβους.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις baby πατάτες μαζί με τα πράσα, το καρότο και το ζαμπόν για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το ζωμό λαχανικών, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνετε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα λαχανικά, τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής τα φιλέτα ψαρονέφρι και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε κατά μήκος, έτσι ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο.
Χτυπάτε ελαφρώς τα φιλέτα ψαρονέφρι με ένα πλάστη για να ανοίξουν λίγο παραπάνω και να αποκτήσουν το ίδιο πάχος παντού.
Πασπαλίζετε καλά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι το εσωτερικό των φιλέτων και στρώνετε τις φέτες σαλάμι και από πάνω τα μπαστουνάκια κατσικίσιου τυριού.
Κλείνετε καλά τα φιλέτα και με μαγειρικό σπάγκο τα δένετε σε 4-5 σημεία, προσέχοντας να κλείσουν καλά και σφιχτά οι άκρες των φιλέτων.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι εξωτερικά και τα θωρακίζετε στο τηγάνι καλά από όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε τα λαχανικά από τον φούρνο, προσθέτετε τα φιλέτα ψαρονέφρι και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 18-20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα, για την σάλτσα βουτύρου, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το νερό.
Μόλις το νερό ξεκινάει και σιγοβράζει ρίχνετε το πρώτο κυβάκι βουτύρου μέσα ανακατεύοντας συνεχόμενα με ένα σύρμα σε κυκλικές κινήσεις και σε οχτάρια.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το επόμενο και συνεχίζετε την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσουν όλα τα κυβάκια.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και την αποσύρετε από την φωτιά.
Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον, τα αφήνετε να ξεκουραστούν 3-4 λεπτά και τα κόβετε σε 4-5 φέτες και τα σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με τα λαχανικά και την σάλτσα βουτύρου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΖΑΜΠΟΝ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΑΛΑΜΙ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

×