Πρασόπιτα με κοφινάκι και φύλλο κουρού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φύλλα κουρού
800 γραμμάρια πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια κοφινάκι Βαλμά
150 ml λευκό κρασί
2 αυγά
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το κοφινάκι, σπασμένο σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 2 αυγά, το ψιλοκομμένο θυμάρι και την ψιλοκομμένη ρίγανη, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το ένα φύλλο κουρού αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από το ταψί..
Τοποθετείτε την γέμιση με το πράσο τα κρεμμύδια και το κοφινάκι και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Σκεπάζετε την γέμιση με το δεύτερο φύλλο κουρού και στρίβετε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει κάνοντας μια μπορντούρα γύρω γύρω.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-55 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΥΡΟΥ

ΠΡΑΣΟ

×