Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
1 κιλό πράσο
200 γραμμάρια κρεμμύδι
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια φέτα
150 ml λευκό κρασί
2 αυγά
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση και σε λεπτές φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε την φέτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 2 αυγά, το ψιλοκομμένο θυμάρι και την ψιλοκομμένη ρίγανη, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί, 35×30 εκ. περίπου, στρώνετε 6 φύλλα κρούστας για πίτες, περνώντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού την γέμιση με το πράσο και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, περνώντας πάλι, με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.
Κόβετε ελαφρώς τα φύλλα από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά.
Όταν η πρασόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.

