Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία σαλάτα εξοχική Φρεσκούλης
400 γραμμάρια σολομό φιλέτο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
40 ml λεμόνι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Με ένα μαντολίνο κόβετε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε τα κόκκαλα με το ειδικό τσιμπιδάκι και το δέρμα από το φιλέτο σολομού.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε το φιλέτο σολομού για 6-7 λεπτά συνολικά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν ο σολομός είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι τον σπάτε σε κομμάτια.
Τοποθετείτε σε ένα μπολ την εξοχική σαλάτα μαζί με το φοινόκιο, τον σολομό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.