Υλικά
Για 4 άτομα
200 γραμμάρια σαλάτα ιταλική Φρεσκούλης
100 γραμμάρια βαλεριάνα Φρεσκούλης
4 μανταρίνια καθαρισμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
80 γραμμάρια μπλε τυρί
50 γραμμάρια φουντούκι χοντροσπασμένο
Για το dressing μανταρινιού:
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
80 γραμμάρια χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
40 γραμμάρια λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρίνι, το ξύσμα από 1 μανταρίνι, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ιταλική σαλάτα μαζί με την βαλεριάνα, τα μανταρίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας και το φουντούκι, περιχύνετε με το dressing μανταρινιού, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.