Υλικά
Για 2 άτομα
200 γραμμάρια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
120 γραμμάρια κινόα βρασμένη
100 γραμμάρια λιαστές τομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
Για το dressing ταχίνι:
60 γραμμάρια ταχίνι
25 γραμμάρια μέλι
50 γραμμάρια χυμό λεμόνι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
70 γραμμάρια νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ταχίνι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις λιαστές τομάτες σε μπαστουνάκια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβεται το καρότο και το κολοκυθάκι.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με την βρασμένη κινόα και την πράσινη σαλάτα, περιχύνετε με το dressing ταχίνι, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.